ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου

Η καθιερωμένη γευστική δοκιμή ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων

Για 6η φορά, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επαναλαμβάνεται φέτος, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου, με 100 εξαιρετικά αποστάγματα.

 Η εκδήλωση απευθύνεται σε καταναλωτές και ανήσυχους επαγγελματίες, και τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Α.Ο.Π.

 Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αποτελεί μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος συγκεντρωμένα και συγκριτικά δεκάδες επώνυμα τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, μπράντι, αλλά και ηδύποτα (λικέρ), όλα ελληνικής παραγωγής.

 Η  εκδήλωση πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν την εικόνα του παραδοσιακού ελληνικού αποστάγματος και δημιουργούν υπεραξία για τα εμπορικά σήματα των εκθετών. Ειδικότερα:

 

Φέτος το «Ελληνικό Απόσταγμα» φιλοξενεί και ένα pop-up bar σε συνεργασία με τον Γιάννη Κοροβέση (head bartender – mixologist του 42 Barstronomy), ο οποίος θα δημιουργεί επιτόπου κοκτέιλ, με τα αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα των επισκεπτών της εκδήλωσης.
Επειδή, όμως, ούζο και τσίπουρο είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, ο executive chef των εστιατορίων Ψαράδες (Π. Φάληρο) και Άδολο - Ψαράδων Γεύσεις (Κηφισιά), Βασίλης Τσατσάκης, θα προτείνει ευφάνταστες γευστικές δημιουργίες, με χορηγό γευστικής απόλαυσης το Voulgarakis Group.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
15:00 – 16:00
«Responsibility Alliance: η συμμαχία για την υπεύθυνη πώληση οινοπνευματωδών ποτών»: Παρουσίαση δράσεων από την Αναστασία Γεωργαντά, διευθύντρια ΣΕΑΟΠ
16:00 – 17:00
«Aegean Cocktails & Spirits, το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων στα μπαρ»: Παρουσίαση ενεργειών από τους Ντένη Καλλιβωκά, εμπνεύστρια και ιδρύτρια, Ελένη Νικολούλια, συνιδρύτρια (και οι δύο Partner Difford’s Guide Greece) και Δημήτρη Αλπανέζο, επίσης συνιδρυτή και διευθυντή μάρκετινγκ της εν λόγω δράσης.
17:00 – 18:00
Σεμινάριο: «Δοκιμάστε ελληνικά αποστάγματα σαν ειδικός»:
Ο Ανδρέας Ματθίδης, diploma WSET (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εισηγητής στη σχολή WSPC), θα παρουσιάσει την πλέον λειτουργική και αποτελεσματική μέθοδο δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων, για να μπορεί ο καθένας να αντλήσει τη μέγιστη απόλαυση από αυτά, καθώς και να τα αξιολογεί αποτελεσματικά.
18:30 – 19:30
Master class: «Ο κόσμος των λικέρ»: Ο Γιώργος Παπαδογούλας, γευσιγνώστης αποσταγμάτων, θα ρίξει φως στον άγνωστο όσο και γλυκύ κόσμο των ηδύποτων, δηλαδή των λικέρ. Τι είναι, πώς παρασκευάζονται και πώς καταναλώνονται; Είναι ποτά μιας… άλλης εποχής ή μπορούν να έχουν ακόμα θέση στη ζωή μας;

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 10€ (5€ φοιτητικό) και είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA και φοιτητές οινολογίας.


Το «Ελληνικό Απόσταγμα» διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum
Περισσότερες πληροφορίες στα www.apostagmata.grFacebook   210 766 0560 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.