ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Τα ελληνικά αποστάγματα κάνουν καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2019 | Ο Οργανισμός Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), οργανώνουν από κοινού ενέργειες στο πλαίσιο προγράμματος προβολής και προώθησης των ελληνικών αποσταγμάτων στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της διεθνούς προβολής των αποσταγμάτων, οι δύο φορείς οργανώνουν την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση «BAR CONVENT BERLIN» που πραγματοποιείται στο Βερολίνο 7-9/10/2019 και αποτελεί το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για το χώρο των bars, ενώ ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή στην ίδια έκθεση και το 2020. Επίσης, οργανώνεται η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Prowein 2019 στη Γερμανία (15-17/3/2020) με τη λειτουργία Spirits Bar στο Ελληνικό περίπτερο.

Ταυτόχρονα, στοχεύοντας στην ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα των ελληνικών αποσταγμάτων, πρόκειται να προσκληθούν στην Ελλάδα opinion leaders και mixologists, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν αποσταγματοποιεία για να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης, ενώ θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για επαγγελματίες του χώρου.

Οι προαναφερόμενες δράσεις εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό των δύο φορέων για την εξωστρέφεια των ελληνικών αποσταγμάτων, ο οποίος παρουσιάστηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά αποστάγματα «αλλιώς» ήτοι ως cocktails με βάση το τσίπουρο, το ούζο, την μαστίχα κ.α., τα οποία εμπνεύστηκαν mixologists σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν την βάση για δροσιστικά και καλοκαιρινά κοκτέιλ και κατ΄ επέκταση να αλλάξει η εικόνα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ κος. Νίκος Καλογιάννης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον ΣΕΑΟΠ η συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece, ο οποίος προωθεί την Ελλάδα διεθνώς ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό εφαρμόζοντας στρατηγικές εξωστρέφειας μέσω δράσεων διεθνούς marketing και ενημερωτικών εκδηλώσεων. «Από αυτή τη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο κος. Καλογιάννης, «ενισχύουμε την Ελληνικότητα των αποσταγμάτων μας και τα καθιστούμε ανταγωνιστικά έναντι των αντίστοιχων διεθνών brand». Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κος Γρηγόρης Στεργιούλης τόνισε «Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Enterprise Greece και του ΣΕΑΟΠ εστιάζει στην ενίσχυση και ανάπτυξη της παραγωγής και διακίνησης επωνύμων ελληνικών ποτών & αποσταγμάτων, υλοποιώντας δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του κλάδου και που δημιουργούν το brand name των ελληνικών αποσταγμάτων». Η κα Ντένη Καλλιβωκά εμπνεύστρια του Aegean Cocktails & Spirits μίλησε για τις παγκόσμιες τάσεις του bar tourism και της τοπικότητας, εξηγώντας την σπουδαιότητα να περάσουν τα ελληνικά αποστάγματα στην νέα εποχή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό και τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας, ο Enterprise Greece και ο ΣΕΑΟΠ δρομολογούν τη διοργάνωση προωθητικών ενεργειών για τη προβολή των ελληνικών αποσταγμάτων όπως η δημιουργία εύκολων cocktailς σε ξενοδοχεία και σε ουζερί - τσιπουράδικα του κέντρου της Αθήνας. 

Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες: ENTERPRISE GREECE | 210 3355747, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών

Είναι ο κλαδικός φορέας των Ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης ελληνικών ποτών αμπελοοινικής προέλευσης (αποστάγματα στέμφυλων σταφυλής, αποστάγματα οίνων, σταφίδων και λοιπών αμπελοϊνικής προέλευσης προϊόντων), ούζου, λικέρ καθώς και λοιπών αλκοολούχων ποτών.

Περιλαμβάνει στο δυναμικό του καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, ιδιωτικές και συνεταιριστικές, με προϊόντα αναγνωρισμένης ποιότητας και ακτινοβολίας και καλύπτει χωροταξικά όλη την Ελλάδα. Τα μέλη του, είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα και έχουν ως αντικείμενο εργασιών, την παραγωγή και εμφιάλωση ούζου, αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων ποτών, και διακινούν το 76% των εμφιαλωμένων ποτών στην Ελλάδα ενώ εξάγουν το 75% των ελληνικών εξαγομένων ποτών.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες: ΣΕΑΟΠ | 210 3310472, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Kατεβάστε εδώ το φωτογραφικό υλικό