ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Ο ΣΕΑΟΠ τιμά τον Εκτελεστικό Πρόεδρο των Hellenic Duty Free Shops

Δείπνο προς τιμήν του κου Γιώργου Βελέντζα, Εκτελεστικού Προέδρου (Executive Chairman) των Hellenic Duty Free Shops, παρέθεσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.)* για τη σημαντική στήριξη που προσφέρει στα ελληνικά αποστάγματα. Ο ΣΕΑΟΠ, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του κου Βελέντζα τον τίμησε στις 20 Φεβρουαρίου σε μια τελετή, στην οποία παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΟΠ.

Ο κος Γ. Βελέντζας δικαίως θεωρείται ένα από τα ιστορικά στελέχη του κλάδου, με εμπειρία που ξεπερνά τα 30 χρόνια. Η προβολή των Ελληνικών Επώνυμων Προϊόντων, μέσα από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών θεωρείται πολύ σημαντική, σε ένα διεθνές επιβατικό κοινό που έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τα Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Να σημειωθεί ότι φέτος στην Ελλάδα υποδεχθήκαμε πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες. Συνεπώς η προσφορά του κου Βελέντζα κρίνεται καθοριστικής σημασίας.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ο.Π. κος Νίκος Καλογιάννης, απευθυνόμενος στον κο Βελέντζα, ανέφερε ότι υπό την καθοδήγησή του, το μερίδιο των Ελληνικών προϊόντων στην εταιρεία αυξήθηκε από το 6% στο 33%, βοηθώντας σημαντικά την Ελληνική παραγωγή και τους Έλληνες Παραγωγούς.

Από την πλευρά του ο κος Βελέντζας ανέφερε ότι η εταιρεία Hellenic Duty Free Shops εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των καταστημάτων, δημιουργώντας ειδικά σημεία προβολής για τα ελληνικά προϊόντα και τα Ελληνικά Ποτά και Αποστάγματα. Πάντοτε δε,τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στηρίζουν τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες. Όποιος δε, πληρεί τις προδιαγραφές πάντοτε έχει θέση στο ράφι των καταστημάτων.

Για φωτογραφία υψηλής ανάλυσης πατήστε εδώ


*Λίγα λόγια για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.)

Ο ΣΕΑΟΠ ιδρύθηκε το 1995 και είναι ο κλαδικός φορέας των Ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης ελληνικών ποτών και αποσταγμάτων (ούζου, τσίπουρου, μπράντυ, μαστίχας, λικέρ καθώς και λοιπών αλκοολούχων ποτών).

Περιλαμβάνει στο δυναμικό του καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, ιδιωτικές και συνεταιριστικές, με προϊόντα αναγνωρισμένης ποιότητας και ακτινοβολίας και καλύπτει χωροταξικά όλη την Ελλάδα. Τα μέλη του, είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα και έχουν ως αντικείμενο εργασιών, την παραγωγή και εμφιάλωση ούζου, αποσταγμάτων και άλλων αλκοολούχων ποτών, και διακινούν το 76% των εμφιαλωμένων ποτών στην Ελλάδα ενώ εξάγουν το 75% των ελληνικών εξαγομένων ποτών.