ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Σεμινάριο: «Ο πλούτος των ελληνικών αποσταγμάτων»

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος ο «Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης», παράλληλα με τον 17ο Διεθνή Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης. Οι τριήμερες διαδικασίες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων διήρκεσαν από την Τετάρτη 1 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Οι γευσιγνώστες

42 διακεκριμένοι γευσιγνώστες, 24 από διαφορετικές χώρες και 18 Έλληνες

42 διακεκριμένοι γευσιγνώστες, 24 από διαφορετικές χώρες και 18 Έλληνες

Τα δείγματα, τους 757 οίνους και τα 26 αμπελοοινικά αποστάγματα που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, δοκίμασαν και αξιολόγησαν-βαθμολόγησαν 42 διακεκριμένοι γευσιγνώστες, 24 από διαφορετικές χώρες του πλανήτη μας (Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, ΠΓΔ Μακεδονίας, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία, Τσεχία,) και 18 Έλληνες.
Πρόεδρος της φετινής διοργάνωσης ήταν ο διακεκριμένος Έλληνας Master of Wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ενώ στην ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα των γευσιγνωστών-κριτών των Διαγωνισμών θα διακρίνουμε τη συμμετοχή τεσσάρων ακόμη Masters of Wine και συγκεκριμένα τις κυρίες Sarah Jane Evans, Elizabeth Gabay, Robin Kick και τον κ. Γιάννη Καρακάση.
Οι προσκεκλημένοι γευσιγνώστες-κριτές των Διαγωνισμών, σύμφωνα με τον κανονισμό του OIV, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό οινολόγοι ενώ η λίστα συμπληρώνεται από συμβούλους, συγγραφείς και δημοσιογράφους οίνου καθώς και από οινοχόους μεταξύ των οποίων στη φετινή διοργάνωση θα διακρίνουμε τον Master Sommelier κ. Brian Keith Julyan.

Σεμινάριο ΣΕΑΟΠ

Σεμινάριο: «Ο πλούτος των ελληνικών αποσταγμάτων»

Σεμινάριο: «Ο πλούτος των ελληνικών αποσταγμάτων»

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2016 και ώρα 17.30 -17.30, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων ποτών (ΣΕΑΟΠ), πραγματοποίησε σεμινάριο με τίτλο «Ο πλούτος των ελληνικών αποσταγμάτων» στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace. Ομιλητής ήταν ο κ. Νικόλας Γιαννόπουλος, DipWset.

Ο κ. Νικόλας Γιαννόπουλος, DipWset

Ο κ. Νικόλας Γιαννόπουλος, DipWset

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η κατάρτιση των ξένων κριτών στο Ελληνικό Απόσταγμα, προκειμένου να γίνουν πρεσβευτές του στις χώρες τους. Η παροχή γνώσης για το Ελληνικό Απόσταγμα, είναι το καλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ απέναντι σε υψηλού επιπέδου επαγγελματίες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε και γευσιγνωσία ελληνικών αποσταγμάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο συνοδεία αποσταγμάτων του Συνδέσμου στο εστιατόριο MAREA Sea Spirit.

Δείπνο του Συνδέσμου στο εστιατόριο  MAREA Sea Spirit.

Δείπνο του Συνδέσμου στο εστιατόριο MAREA Sea Spirit.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και τελετή απονομής του 17ου Δ.Δ.Ο.Α.Θ

Bραβευμένα αποστάγματα

Bραβευμένα αποστάγματα

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ανακοινώθηκαν το Σάββατο 4 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr.

Η τελετή απονομής των μεταλλίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, ώρα 19:30, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου, στο πλαίσιο της έκθεσης Oinorama.Την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 16:00-19:00, στο "wine bar οινικών αποκαλύψεων" της έκθεσης κρασιού Oinorama, οι επισκέπτες της έκθεσης , θα έχουν τη δυνατότητα γευσιγνωσίας των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων των Διαγωνισμών.