ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Η Ελληνική γη παράγει άριστες πρώτες ύλες για την παραγωγή αποσταγμάτων.


Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι αποτέλεσαν τη βάση για την παραγωγή ποτών όπως , ούζο,  τσίπουρο- τσικουδιά, τεντούρα, λικέρ μαστίχα Χίου, λικέρ κουμκουάτ Κέρκυρας, λικέρ κίτρο Νάξου και ένα πλήθος άλλων ποτών, που συναντά κανείς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.


Η φήμη τους και η σύνδεση τους με την Ελλάδα αναγνωρίζεται και προστατεύεται πλέον με την καταχώρησή τους στον κατάλογο των Γεωγραφικών Ενδείξεων (Γ.Ε.) των αλκοολούχων ποτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο χάρτη θα βρείτε Γ.Ε. που είναι αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο.


Κάντε κλικ στο διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας και ανακαλύψτε τα ελληνικά αποστάγματα με Γ.Ε. και τους Έλληνες παραγωγούς τους.

Ούζο Μυτιλήνης

Παραγωγοί


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΣΠΕΝΤΖΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ Α.Ε.


PERNOD RICARD HELLAS A.B.E.Ε.


 

Ούζο Πλωμαρίου

Παραγωγοί


ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
«ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ» Α.Ε.

  


ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ Ι.ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ Ε.Π.Ε.

  


 

Τσικουδιά Κρήτης

Παραγωγοί


ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΚΡΗΤΗΣ
«ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗ Ο.Ε.»

 


ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ CRETAN SPIRITS