ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Ολοκληρώθηκε ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσ/νίκης παράλληλα με την 22η Διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού Οίνων.

Μετά από τρεις ημέρες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων (10-12/05/2022), ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματά του, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr.

Στον φετινό Διαγωνισμό, με Πρόεδρο τον master of wine κύριο Κωνσταντίνο Λαζαράκη, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου χωρισμένοι σε επιτροπές δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 797 δείγματα εκ των οποίων τα 47 ήταν αμπελοοινικά αποστάγματα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ένωσης κ. Γιάννης Αλμπάνης, στα highlights του διαγωνισμού  είναι:

  • η σημαντική αύξηση των συμμετοχών των αποσταγμάτων οι οποίες έφτασαν τις 47, έναντι των 35 της προηγούμενης διοργάνωσης, που αντικατοπτρίζει την έμφαση που έχει δοθεί στην παραγωγή αποσταγμάτων από πολλές εταιρείες του κλάδου και
  • η συμμετοχή ποτών με βάση τα αμπελοοινικά αποστάγματα, τα οποία έχουν αρωματιστεί με βότανα.

Οι συμμετοχές αυτές έγιναν δεκτές στον Διαγωνισμό και απέσπασαν διακρίσεις, οπότε ενδέχεται σε επόμενες διοργανώσεις να εισαχθεί ιδιαίτερη κατηγορία.

Στο 64% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Βραβεύτηκαν 30 αποστάγματα, δόθηκαν 9 χρυσά μετάλλια, 6 ασημένια μετάλλια και 15 χάλκινα μετάλλια.

Θερμά συγχαρητήρια στις ποτοποιίες και στις αποσταγματοποιίες που κατέκτησαν βραβεία και διακρίθηκαν!

 

Results Spirits   Gold

Results Spirits Gold

Results Spirits   Silver

Results Spirits Silver

Results Spirits   Bronze

Results Spirits Bronze

Αναλυτικά τα  αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού:

  • 8ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης εδώ
  • 22ου Διεθνή  Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης εδώ